Måla kan minska stress

Måla kan minska stress

När jag gick igenom min skilsmässa och vårdnadstvist var målandet som allra viktigast för mig. Vad det än är du går igenom, stort eller smått så kan det vara till väldigt stor hjälp att sätta dig och måla under ett tag. I det här inlägget kommer jag gå igenom hur att måla kan minska stress.

Du får kontakt med ditt inre barn

För att rita eller måla, är det inte nödvändigt att du ska vara begåvad eftersom vi var barn, vi tecknade och målade vad vi gillade utan att ens tänka på måleriets estetiska skönhet. Så när du målar eller tecknar är det en chans att komma i kontakt med ditt inre barn och vara sorglös med din konst eftersom talang inte är en fråga här, det är bara du som uttrycker vad du känner för och bara ha kul med pennor och målar.

Måla kan få dig på andra tankar

Dagliga aktiviteter i en vuxens liv kan vara utmattande. Man blir trött och kan lätt stressas. Rita eller måla är ett riktigt bra sätt att stressa av sig själv och befria sig från ångest. När du engagerar dig i aktiviteten att rita eller måla tar du bort tankarna från det som stressar dig. Du kommer långsamt att inse att du slutar tänka på onödiga saker och ditt sinne är mycket tydligare i slutet av aktiviteten.

Att skapa konst kan lugna dig som meditation

När du är helt involverad i processen att skapa konst, gör du en aktivitet som motsvarar meditation. När du koncentrerar dig på den aktivitet du gör stänger du dig från oönskade tankar och blir helt nedsänkt i att göra konst. Detta driver dig mot ett nära tillstånd av meditation och du får många fördelar med meditation som kommer att rensa ditt sinne och få dig att känna dig mindre stressad. När ditt sinne blir lugnt sjunker din ångestnivå också.

Det förbättrar din förmåga att fokusera

Ritning eller målning kan också förbättra fokus eftersom när du ritar ger du din fulla uppmärksamhet och fokus på processen och du blir inte lätt distraherad av din omgivning. Detta fokus du utvecklar medan du skapar konst hjälper dig att rensa ditt sinne och gör att du kan fatta fokuserade beslut med ett tydligt huvud.

Close Menu