4 av dom dyraste färgalternativen för bilar

4 av dom dyraste färgalternativen för bilar

Bilentusiaster kan spendera otroligt mycket pengar på att försöka få sina exklusiva bilar att sticker ut extra mycket. Många väljer därför att investera i bland annat anpassade fälgar, spoilers, tonade fönster och andra karossfunktioner, men för många är specialiserade, avancerade färgjobb det som gör den skillnaden som dom är ute efter. Detta är förståeligt då en anpassad finish kan helt och hållet förändra utseendet på en bil, vilket ger den en helt annan personlighet, eller en extra luft av sofistikering och prestige. Naturligtvis är biltillverkare väl medvetna om detta, och lyxbilsmodeller kommer alltmer med en rad imponerande, men dyra, färgalternativ för de som har råd med det. Här är bara några av de dyraste anpassade färgalternativen som finns.

Cadillac “Black Diamond Edition Tri-Coat”

Genom att bara läsa namnet på det första färgalternativ på den här listan får en tycka synd om sin plånbok, Black Diamond Tri-coat består av en metallisk svart basbeläggning och en topp klarlack med ett lager av SpectraFlair-pigment. SpectraFlair är ett skikt av aluminiumflingor förseglade i magnesiumfluorid som har utvecklats speciellt av Cadillacs pigmentleverantör JDSU och sägs sprida ljus på samma sätt som en diamant, vilket skapar en bländande prismaeffekt. Detta färgalternativ kommer att kosta dig runt 15000 kr. 

Mercedes-Benz “Alubeam”

Nästa färgalternativ kanske inte låter lika dyr som den första men i själva verket är det ett extremt stort hopp i pris och är ett väldigt häftigt alternativ för en Mercedes. Den fantastiska Alubeam-finishen – som efterliknar högpolerad bar metall – är endast tillgänglig för SLS AMG-ägare och kostar en häpnadsväckande 170 tusen kronor, men med goda skäl. Den extremt arbetsintensiva färgprocessen omfattar sju separata lager, varvid varje kvicksilverliknande fläck måste justeras noggrant. Eftersom studenter med en specifik utbildning för detta kan intyga att är detta inte en enkel process, och Mercedes kan bara måla tre per vecka.

BMW Frozen M3s

2012 erbjöd BMW en M3 med begränsad upplaga i Frozen Grey eller Black. Trots att lägga till cirka 205 tusen kronor till inköpspriset, var finishen extremt populär, och enligt uppgift sålde han ut på cirka 30 minuter. En extremt känslig matt kappa, den frusna ytan var benägen att lätt skadas, och BMW fick kunder att skriva under ett undantag som upphävde garantin om de inte höll den i orörd skick.

Bugatti Veyron Custom

Vi avslutar med det häftigaste färgalternativet till en av dom mest imponerande bilarna som finns. Om köpare känner att Veyron på 20 miljoner kronor inte sticker ut tillräckligt, erbjuder Bugatti en rad detaljerade bilmålningsalternativ för bara 150 tusen kronor till. Kunderna kan välja två tonytor, skräddarsydda karosser och till och med specialiserade ytor som L’Or Blanc, som består av handmålade blå virvlar på en vit bas. Hela processen tar upp till tre månader, med inspektörer som tillbringar två dagar på att gå över det färdiga jobbet med ett förstoringsglas innan de godkänner leveransen.

Hoppas att ni gillade denna text då den är lite annorlunda mot vad vi brukar skriva om här. Tycker dock att det är ett intressant ämne som ändå passade här på bloggen så om ni vill läsa mer sådana här slags texter så är det bara att säga till!

Leave a Reply

Close Menu